Utbilda dig till Bartender på Den professionella bartenderskolan i Marbella, Malaga.

Vår Bartenderutbildning i Spanien är en av världens största och snabbast växande Bartender och Flairingutbildningar. Vi utbildar 100-tals elever varje år och våra lokaler växer varje år i takt med ökat intresse för vår bartenderskola.Många av våra elever anmäler sig efter rekommendation från tidigare elever, vilket betyder att våra tidigare elever är nöjda med vår bartenderutbildning. Vi tackar alla tidigare elever för detta 🙂

Svenskt kursmaterial från SM-mästaren

Det Svenska kursmaterialet med ensamrätt som enda barskola är utformat av Johan Pålsson -vinnaren av Bartender | Flairing SM. Utnämnd av Sveriges Bartenders Gille. Johan har varit med oss sedan starten 2006. 

Internationella elever

Elever från hela Europa är välkomna att delta med vårt alternativa kursmaterial på engelska. (Dock är 99% av eleverna svensktalande)
Vi kräver inga förkunskaper för att delta förutom att du fyllt 18-år vid kursstart eller under barkursens gång.

Professionella Lärare

Vi på Marbella Event Academy har mångårig erfarenhet av Bartenderyrket och har drivit restauranger och barer över hela världen. Vi har goda kontakter i Barvärlden och hundratals av våra tidigare elever jobbar numera på olika barer och nattklubbar över hela världen. När ni söker jobb, Säg bara till så skickar vi gärna våra rekommendationer till era blivande arbetsplatser!

Loading…

Internationella Spritmärken

Och självklart så blandar du med riktig sprit på alla mixoligilektioner och vi använder oss av alla Internationella spritmärken som du känner igen.
Vi kommer även dag för dag att gå igenom alla spritsorter, provsmaka, lukta, lära oss om ursprunget samt framställningsprocessen.

Loading…
  • Praktik på Karma Beach Club 2018

    Praktik på Karma Beach Club 2018

Intervju med Alexander nov 2018

Loading…

En del skolor tar extra betalt för Flairing. Men vi ser flairing som en del av Bartenderkonsten och därför ingår Flairing på stranden och i skolan utan extra kostnad i vår 4 veckors Bartenderutbildning!

Loading…

Ni kommer även att få praktisera i riktiga barer eller i skolans events under dina 4 veckors bartenderutbildning, allt för att prova på att servera riktiga gäster och praktisera era nya kunskaper från skolan i verkliga livet.

Internationellt Certifikat

Vår kursplan är upplagd för att följa kraven hos alla dom största barkedjorna och följer alla riktlinjer för Internationell Bartenderutbildning. Efter fullföljd kurs och när du fått ditt certifikat som Internationell Bartender Basic eller Master (I.B) (I.B.M) är du redo att arbeta som Bartender utomlands och i Sverige.

Slutprov

Under kursen har vi 2 delprov och sista dagen så har vi 4 st test:

  • Skriftligt Teoriprov
  • Freepouringtest
  • Flairingprov (4v)
  • Cocktailprov 

När ni fått godkänt på slutprovet så får ni ert certifikat som Internationell Bartender Basic eller Master (I.B) (I.B.M) med vilket ni kan söka arbete med över hela världen!

barkurser_marbellaeventacademy

Utbildningsgaranti

Om ni misslyckas på proven så får ni gå om skolan gratis. (Dock får du stå för eget flyg och boende under ny kurs)

En typisk skoldag på Marbella Event Academy med Barkurser.se:

barkurser_ring32x32Förmiddag

Teori i skolan, t ex alkoholkunskap, service, självförtroende bakom baren.
Vi har även en repetition på gårdagens cocktails. Läs mer om kursplanen. 

Sedan blir det Freepouring (vi övar att hälla exakta centiliter utan att använda mått)
Efter det blir det Speed Mixing – I den här delen av bartenderutbildningen lär du dig att förbereda flera drinkar snabbt och exakt.
Vissa dagar blir det Flairing under 4 veckorskursen.

barkurser_ring32x32Lunch

Vi äter gemensamt en enkel lunch i skolan som vi bjuder på. 

barkurser_ring32x32Eftermiddag

Mixologi- Konsten att blanda drinkar. Du lär dig cirka 100 cocktails. Denna del av utbildningen lär dig principerna för mixologi. Om vi t ex har gått igenom vodkateori på förmiddagen så kommer vi blanda vodkabaserade cocktails på eftermiddagen, det bästa sättet att lära sig på utan att blanda ihop alla spritsorter och cocktails. Vecka 3 & 4 går vi in på djupare mixologi som eld och kolsyreis.

Kan följas upp av ett dopp i medelhavet, eller varför inte en siesta vid poolen 🙂

barkurser_ring32x32Kvällstid

Lediga, eller så praktiserar ni i någon av dom barer vi samarbetar med på kusten. Vi kommer även ta med er ut på spännande Barrundor. Vissa kvällar kanske vi spelar Beach volleyboll, eller bara softar på stranden. Och för er som föredrar att utforska på egen hand så finns det både skön Spansk natur, stränder samt nattklubbar i samtliga väderstreck! Se Fritiden

Läs mer om Kursplanen

Barkurser @ MEA

Elevintervju